de beste zorg voor uw dieren


Home - Diensten - Konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren

Konijn

Het belangrijkste onderdeel van het rantsoen is GRAS of in gedroogde toestand HOOI. Op de tweede plaats staat het groenvoer. In het begin best met kleine porties en 1 nieuwe groente per week uitproberen is voldoende. Zo kan de darmflora zich geleidelijk aan aanpassen. Wat de korrels betreft is 1 soeplepel per konijn een goede basishoeveelheid. Konijnen worden 1x per jaar gevaccineerd tegen myxomatose en rabbit hemorrhagic disease.

hamster

Hamsters zijn echte individualisten! Ze zijn vooral 's avonds en 's nachts actief. Overdag slapen ze. Als u rekening houdt met zijn natuurlijke leefomstandigheden en aangeboren gedrag, blijkt de hamster een vriendelijk en makkelijk te verzorgen huisdier. Hamsters kunnen ongeveer 2 jaar worden.

cavia

Een cavia is in het algemeen een rustig en meegaand diertje. ēLet erop bij aankoop dat het een glanzende vacht heeft, zonder open plekken of gebroken haren. Rond de ogen, mond en neusgaten mogen geen korstjes of natte plekken zichtbaar zijn. Ook het gebied onder de staart hoort droog te zijn. Neem het diertje eens op en kijk hoe het reageert bij hanteren. Een cavia wordt ongeveer 5-10 jaar.

fretten

Fretten zijn enorm speels! Om ze handtam te maken, moet u ze echter goed verzorgen en dagelijks intensief met ze optrekken. Het is ideaal als u 2 fretjes uit hetzelfde nest samen kunt laten opgroeien. Ze worden best 1x per jaar gevaccineerd. Ze worden 6-8 jaar oud.