de beste zorg voor uw dieren


Home - Diensten - Tandverzorging

Tandverzorging

een gezond gebit
jong geleerd ...

het is erg belangrijk om reeds van jongs af aan te beginnen met een regelmatige controle van het gebit! Een normale stand en goede verzorging van het gebit is belangrijk om eten en spelen zonder beperkingen en pijn mogelijk te maken.

Tanden poetsen
een haalbare zaak...

Het effectief poetsen van de tanden is een goede manier om tandplak en tandsteen te vermijden! Dit is voor de pups en zelfs voor de kittens aan te leren als we met geduld te werk gaan. Zo wordt het een gewoonte en makkelijk uit te voeren. Het beste is een combinatie van juiste voeding en tanden poetsen uit te voeren bij uw huisdier.

Ontstekingen en tandsteen
slechte mondgeur...

Ten gevolge van ontstekingen van tanden/tandvlees en veel tandsteen komen veel ongemakken naar boven. Vaak wordt dan ook aangeraden om onder anaesthesie losse tanden te trekken, overtollig tandsteen te verwijderen en de tanden terug te polijsten zodat er terug met een schone lei kan begonnen worden.

informatief
tandjes wisselen...

Een regelmatig terugkerende vraag is wanneer de wisselmomenten bij de hond/kat plaatsvinden. Hier hebt u een schematisch overzicht. Er blijven uiteraard individuele verschillen mogelijk.

HOND

 

Doorbraaktijdstip melkgebit

Wisseltijdstip blijvend gebit

 

 

snijtanden

3-4 weken

3-5 maanden

 

hoektanden

3-5 weken

5-7 maanden

 

premolaren

4-12 weken

4-6 maanden

 

molaren

 

4-7 maanden

 

 

 

KAT

 

Doorbraaktijdstip melkgebit

Wisseltijdstip blijvend gebit

 

snijtanden

2-3 weken

3-4 maanden

 

hoektanden

3-4 weken

5-6 maanden

 

premolaren

3-6 weken

4-6 maanden

 

molaren

 

5-6 maanden