de beste zorg voor uw dieren


Home - Diensten - Radiografie

Radiografie

wat is radiografie

Radiografie, ook wel RX genoemd, wordt gebruikt om afwijkingen in het beendergestel aan te tonen: breuken, dysplasie, tumoren, arthrose,...Een aantal materialen zijn moeilijk in beeld te brengen zoals hout, plasic en glas. Soms kun je met behulp van hulpmiddelen (lucht, barium, jood) toch een betere zichtbaarheid bereiken.

heupdysplasie

Heupdysplasie wordt voor een groot stuk erfelijk bepaald. Sommige rassen zijn er gevoeliger aan dan andere. Er bestaan verschillende gradaties in. Aan de hand van foto's kan een beoordeling gebeuren. Tevens is het van belang het gewicht goed onder controle te houden.

Fracturen

Ten gevolge van accidenten treden vaak breuken op. Ook hier is het van belang om met behulp van foto's de ernst van de feiten na te gaan. In een aantal gevallen kan er beslist worden tot operatieve behandeling.

luchtwegen

Longontstekingen komen ook bij onze huisdieren voor. Ze kunnen net zo goed met vocht op de longen zitten. Ook voor andere aandoeningen is radiografie een ideaal hulpmiddel om verdere diagnoses te kunnen stellen.