de beste zorg voor uw dieren


Home - Diensten - Interne geneeskunde

Interne geneeskunde

wat houdt dit in

Deze tak omvat een hele reeks van ziekten wiens oorsprong inwendig ligt. Het omvat luchtwegaandoeningen, maar net zo goed alle organen in de buikstreek, neurologische aandoeningen, en ga zo maar verder. Op dit beeld ziet U een hond met een epilepsie aanval.

labo onderzoeken

Bloedonderzoek is een goede methode om een controle uit te voeren. Het gebeurt zowel preventief, bij bv oudere patiënten ter check-up, maar uiteraard ook bij bepaalde ziekte fenomenen. Naast bloedonderzoeken, worden ook urine/faeces stalen onderzocht. Ook voor cytologie/ histologie en biopsies kunnen we bij de labo's terecht. Het levert allemaal nuttige informatie op waarmee we verder tot de juiste diagnose kunnen geraken.

lever

leveraandoeningen zijn veel voorkomend. De lever is dan ook een orgaan dat enorm belangrijk is ter ondersteuning van tal van organen.

informatief

Interne geneeskunde is een zeer brede discipline en omvat ongeveer alles wat zich ‘in’ het dier afspeelt, gaande van de organen in de borst -en buikholte tot alles met betrekking tot de bloedbaan.

lees meer